#85: Tid för trender och samtid

I vårt 85:e avsnitt tar vi tempen på Bondseriens försök att vara aktuella i sin samtid, vare sig det gäller politik, popkulturella referenser eller andra trender. 70-talets utsvängda byxor, 80-talets ryssar och nutidens terrorism. Vad är egentligen värst, filmer som definieras av de rådande estetiska trenderna eller av de politiska? Och hur kunde EON missa chansen att låta Bond använda 2013 års julklapp, råsaftcentrifugen? Det har blivit tid för trender och samtid!

2 kommentarer

 1. Kul det ni kalla 70-talets Tessla, digitalklockan med leddisplay. Bond tänder den två gånger för att alla ska lägga märke till den. En anektot kommer här: Jag är gammal nog för att ha sett LALD vid premiären. Ett tag efter kom en sådan digitalklocka till den lokalala urbutiken och jag och två skolkompisar var inne och kollade på den. Den kostade då 3 500 kr. Han i butiken sa att en i Västerås där jag bor hade köpt en sådan klocka, det var den lokala pizzeriaägaren i stan. Har ni sett Kojak med Telly Savallas? Han har också en sådan klocka. Sedan har ju Bond en LCD-klocka med fax, men det är en annan historia.
  /Magnus

  Gilla

  1. Kul anekdot och tack för trevligt meddelande! Några av oss har sett Kojak, även om ingen av oss har direkt superkoll på serien 🙂

   God fortsättning på det nya året!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s